Haber

Türkeş: Milliyetçi kardeşlerim neden İYİ Parti’de olduğumu çok iyi biliyorlar

ANKARA– Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kurucusu ve DÜZGÜN Partisi’nin Adana milletvekili adayı Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş, DÜZGÜN Partisi’ni tercih nedenleri, MHP’nin son durumu ve seçimle ilgili sorularımızı yanıtladı. Adana projeleri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in adaylık teklifini tereddütsüz kabul ettiğini anlatan Türkeş, ‘Türkeş misyonunu’ MHP’de göremediğini ve bu misyonu GÜZEL Parti’de temsil edeceğini söyledi. Tüm Türkçülerin ve davacılarının MHP yönetiminden rahatsız olduğunu dile getiren Türkeş, İdeal Ocakları’nın eski lideri Sinan Ateş’in katledildiğini hatırlatarak, “Türkeş olmaz, ülkücü misyon da olmaz. bu tür hukuksuz olaylardan bahsediliyor.”

İşte İY Parti Adana milletvekili adayı Ayyüce Türkeş’in sorularımıza verdiği yanıtlar:

‘TÜRKEŞ MİSYONUNU 21. YÜZYILA HAK ETTİĞİ GİBİ TAŞIYALIM’

Türk siyasetinde iz bırakmış bir ismin kızı olarak siyasete atılmanızın sürpriz olmadığını düşünüyoruz. bu kadar derken? Siyasete girmeye nasıl karar verdiniz?

Siyasetin içinde doğdum ve büyüdüm. Babamın siyasete bakışı, şekli, hali ve sözleri hayatımın ışığı oldu. “İnsanlar açlığa, sefalete katlanır ama adaletsizliğe asla dayanamaz. Bu nedenle “Hukukun üstünlüğünün hakim olduğu bir ülke gerçekten özgürdür” sözü hep aklımdadır. Ayrıca babam, insanı “Cenâb-ı Hakk’ın yarattığı en şerefli varlık” olarak görmüş ve insanlara hak ettikleri gururu hissettirmenin en keyifli yolunun siyaset olduğunu söylemiştir.

Türkiye’nin son yıllarda geldiği durum; Eski Ülkü Ocakları Başkanımız Sinan Ateş’in Ankara’nın göbeğinde güpegündüz katledilmesi ve bu cinayetin peşine düşülmemesi, ülkemizde devletin halka yardım elini zamanında ve yeterli bir şekilde uzatmaması. 6 Şubat depremleriyle sarsılan ülke beni çok etkiledi. “Türkiye’nin bu güçlü sürecinde ben ne yapabilirim acaba” diye düşünürken, milletvekili adayı olma teklifi gelince “Tamam göreve hazırım” diyerek aktif siyasete atıldım.

Bu kararı vermekte hiç zorlanmadım. Bu ülkede yanlış giden, insanların temel yaşam standartlarını aşan bir hükümet var. Tüm siyasi muhalefet ve toplumun tüm kesimleri değişim isterken ben bu isteği kalbimin derinliklerinde hissettim. Değişim istiyorum, hak ve hukuk istiyorum, siyasetin içindeyim. Ayrıca Türkeş misyonunu, Türk milliyetçiliğini 21. yüzyıla, Türkiye’nin 2. yüzyılına hak ettiği şekilde, yani hak ve hukuk temelli bir anlayışla taşımak zorundaydım.

‘AKŞENER’E HESAPLAMADAN ‘EVET’ DEDİM’

Meral Akşener ile nereden, ne zaman ve nasıl tanıştınız? Ne hissettin? nasıl cevap verdin

Meral Akşener, sadece tüm Türk milliyetçilerini değil, toplumun aydınlık tarafını temsil ediyor. Beni babam öldüğünden beri tanıyor. O zamandan beri, ortada konuşmalar yaptık. Bana ‘Gel aday ol’ dediğinde hiç tereddüt etmeden ‘Evet’ dedim.

‘TÜM TÜRK MİLLİYETÇİLERİ MHP YÖNETİMİNE KARŞI’

Neden GÜZEL Parti’yi seçtiniz? ÂLÂ Parti tercihiniz milliyetçiler arasında bir kırgınlığa neden oldu mu, herhangi bir tepki aldınız mı?

Bana hep bu sorulur ama idealist kardeşlerim ve Türkiye’nin gerçek milliyetçileri benim neden ÂLÂ Partisi’nde olduğumu çok iyi bilirler. Nitekim babam Alparslan Türkeş’in açtığı yolda yürüyen, Türk milliyetçiliğini yeni ve çağdaş dünyada yaşatmak isteyen ülkücü kardeşlerimin hiçbiri bana darılmıyor. Adana’daki seçim kampanyam sırasında birçok kardeşimle kucaklaştım. Hepsi beni öyle büyük bir sevgiyle kucaklıyor ki, küskünlük yok. Benimle çok gurur duyduklarını, geleceğin YETER Parti’de olduğunu açıkça söylüyorlar. Tüm davacıların, tüm Türk milliyetçilerinin MHP yönetiminden rahatsız olduklarını da vurgulamak isterim.

‘TÜRKEŞ MİSYONUNU MHP’DE GÖREMİYORUZ, TÜRKEŞ MİSYONUNU ALÂ PARTİ’DE TEMSİL ETTİRECEĞİM’

Babanızın kurduğu MHP’nin bugün siyaset sahnesine çıkan MHP’den ne farkı var?

Bu soruya verdiğim cevabı Özgür TV’de tekrarlamak istiyorum. Çünkü orada verdiğim cevaba sayısız olumlu tepki alıyorum. Bu, gerçeğin yolunda olduğumu açıkça ortaya koyuyor. Biliyorsunuz Alparslan Türkeş, Türkiye’de Türk milliyetçiliği fikriyle tabanını bir misyon ve vizyon etrafında toplayan bir liderdi. Nitekim Türk tarihine iz bırakmış bir devlet adamıydı. Sayın Akşener de Alparslan Türkeş’in bu misyon ve vizyonunu benimsemiş, Türk milliyetçiliğini 21. yüzyıla daha parlak bir şekilde taşımayı ilke edinmiş bir cumhurbaşkanıdır.

Maalesef 15 Temmuz’dan sonra MHP’nin AK Parti ile olan iş birliğinde Türkeş misyonunu MHP’de göremiyoruz. Türkeş misyonunun olmaması, gerçekten Türkiye’nin yapı taşları olan değerlerde büyük bir boşluk olduğu anlamına gelir. Burada DÜZGÜN Partisi’nde Türkeş misyonunu temsil edeceğim. Burada güneş yeniden doğacak.

Hiç “Keşke MHP babamın bıraktığı yerde kalsaydı” diyor musunuz?

Şimdi UYGUN Parti var. DÜZGÜN Party’de yolumuza devam ediyoruz. Artık tüm milliyetçi kardeşlerimle YETERLİ Parti’deyiz ve büyüyoruz.

‘MARKAMIZ DAHİL HERKESE BAŞARILAR DİLİYORUM’

Kardeşiniz Tuğrul Türkeş de AK Parti’de siyaset yapıyor. Türkeş ailesinin bir ferdinin AK Parti’de olduğunu ve bir başka ismin bu partiye muhalefet ettiğini nasıl okumalıyız?

Bu seçimde farklı adaylar ve yarışmacılar var. Başta kardeşim olmak üzere herkese başarılar dilerim. Bu seçimde “iyiler” kazanacak. Bu seçimi şahıslara ve adaylara pahalıya mal etmek yerine ülkenin geleceğine odaklanırsak daha başarılı ve anlamlı sonuçlara ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

‘TÜRKEŞ HUKUKSUZ OLAYLARDA BELİRTİLEN YER OLAMAZ’

Sinan Ateş cinayeti, Türkiye’de kendisini milliyetçi olarak tanımlayan herkes için önemli bir gündem maddesi. Bu cinayetin aydınlatılmaması ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sinan Ateş’in adını anmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu cinayet neden değerli ve MHP sizce neden sessiz?

Sinan Ateş hem Türkiye hem de Türk milliyetçiliği için çok değerli bir varlıktı. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra bu cinayet bir an önce sonuçlandırılır. Ne olursa olsun MHP Genel Başkanı olan birinin, Dava Ocakları’nın başındaki birinin ölümü üzerine başsağlığı dilememesi anlaşılır bir şey değil. Bunun hiçbir açıklaması olamaz. Bu tür hukuk dışı olayların konuşulduğu bir yerde ne Türkeş olur, ne de idealist bir misyon olur. Oradaki harfler benim için sadece alfabedeki M, H ve P harfleri.

‘ADANA’YA GİTTİĞİM YERDE BABAMLA İLGİLİ BİR ANI GELİYOR’

Babanız Alparslan Türkeş 3 dönem Adana milletvekilliği yaptı. Adana’nın sizler için de ayrı bir yeri olduğunu biliyoruz. Adana’da son durum nasıl? Sokağı nasıl gözlemlersiniz? Adana’nın seçim sonucuyla ilgili öngörünüz nedir?

Bir önceki seçimde GÜZEL Parti Adana’da 2 milletvekili kazanmıştı. Şimdi hedefimiz 4 proxy almak. Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da tarih yazmak için gece gündüz çalışıyoruz. Sahada bana çok güzel, çok büyük bir ilgi var. Çukurova’nın kalbi Adana’yı pürüzsüz hale getirmeye kararlıyım.

Türkeş kızı olmanızın sahadaki yansıması nasıl, Adanalılar sizi nasıl karşılıyor?

Bugün Adana’da olağanüstü bir aşk havası var. Coşkuyla karşılanıyorum. İtiraf etmeliyim ki ben bile bu kadarını beklemiyordum. Samimiyetim Adana halkına geçti. Bunun için de çok mutluyum. Adana’da nereye gidersem gideyim babamla ilgili bir hatırayla karşılaşıyorum. Çok duygusal anlar yaşıyoruz. Bana sahip çıkan tüm Adanalılara söz veriyorum, onların daha güzel günlere kavuşması için ne gerekiyorsa yapacağım.

‘ADANA BİLDİĞİNİZ GİBİ KALDI’

Adana’nın öne çıkan sorunları nelerdir? Meclise girerseniz Adana için atacağınız adımlar neler olacak?

Adana’nın en büyük önceliği depremdir. En büyük hedefim olası bir büyük depremde bir hemşerimin bile saçını kaybetmesini engellemek. Hem can hem de mal güvenliği açısından.

Adana yıllardır Türkiye’nin 4. büyük şehri olarak anılırken, bugün çok gerilerde kalmıştır. Buradaki insan potansiyeli hiçbir zaman kullanılmadı. Buradaki verimli topraklar ve ticaret açısından merkezi konumu hep göz ardı edilmiş. Adana bildiğiniz gibi kendi haline bırakıldı. Adana’nın potansiyelinin tüm Türkiye’nin kalkınması için bu kadar heba edilmesi düşünülemez.

Ceyhan ve Yumurtalık, elektrik ve kimya sanayinde patlayabilecek bir fiyatla karşı karşıya. Örneğin burada özel güç bölgesinin hayata geçmesi ile işsizlik sorunu ciddi anlamda ortadan kalkmış olacak.

Öte yandan hem ticaret hem de turizm açısından büyük faydalar sağlayan Şakir Paşa Havalimanı kesinlikle açık kalacak.

Yurt dışından gelen göç nedeniyle nitelikli iş gücü başka yerlere göç etmiştir. Suriyelilerle birlikte vasıfsız iş gücü işsizliği katladı. Suriye’den gelenleri 2 yıl içinde geri göndereceğiz. Böylece Adana ekosistemine kavuşacak.

‘ÇOK HEYECANLIYIM…’

En büyük hayalim Adana’yı bir liman kenti yapmak. Üstelik 21. yüzyılın normlarında. Sadece topraktan çıkanla değil, topraktan çıkanla katma değerli eserler üreterek dünya pazarlarına teknoloji ihraç etmek. Mesela Adana’da Silikon Vadisi neden kurulmuyor? Neden yer değiştirmiş beyinlerimizi buraya tekrar davet etmeyelim? Adanalı gencim üniversiteden mezun olduktan sonra neden iş bulmak için şehir değiştirmek zorunda kalsın? Böyle parlak bir insan kaynağını neden kendi topraklarında tutmuyorsunuz? Daha onlarca projeden bahsedebilirim. Heyecanım çok büyük…

‘BAŞKANLIK SİSTEMİ, TC DEVLETİNİN FABRİKA AYARLARINI BOZDU’

Pek çok insan bu seçimi “kader seçimi” olarak adlandırır. Sizce öyle mi, öyleyse neden?

Evet ‘kader seçimi’ diyorum çünkü bu yanlış başkanlık sistemi Türkiye Cumhuriyeti’nin fabrika ayarlarını bozmuş ve hepimizi mağdur etmiştir. Bin yıldır imparatorluğun kalıntılarıyla bu coğrafyada yaşamış bir millet olarak, güçlenen parlamenter sisteme dönüşün ülkemiz için çok değerli olduğunu biliyoruz. 6 Şubat’ta yaşadığımız son deprem maalesef bu sistemin çalışmadığını kanıtladı. Muhalefet bunun için birleşti. Beraber kazanacağız ve kısadır diyoruz. Bütün ülkeyi üzen bu kaderi değiştireceğiz.

‘CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILINDA TÜRKİYE TARİHİ YENİDEN YAZACAK’

Milletin temsilcisi olduğunuzda neyi değiştirmeyi hayal ediyorsunuz?

En büyük hayalim, hukukun üstünlüğünün hakim olduğu dünyada bilim ve teknolojide öncü olmuş, tüm potansiyelini kullanabilen keyifli bir Türkiye’dir. Ben bunu imkansız bir hayal olarak görmüyorum. YETERLİ Parti olarak amacımız budur ve bu çok gerçekçi bir hedeftir. Biliyoruz ki, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye yeniden tarih yazacak bir ülke olacaktır.

haberkaraburun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort